LAZADA

Thursday, 30 August 2018

Borong Barang Dari China

πŸ“£πŸ“£  Rahsia Dibongkar

"Lubuk Barang Dari China"

Ni penulis yang kata kat saya tau!

Masa mula-mula dulu, saya borong barang sikit-sikit secara online menerusi website Taobao.com.  Antara barang yang saya borong adalah seperti armband untuk handphone, car visor organizer, seluar jogging, key holder dan macam-macam lagi la. Saya beli barang-barang tu direct dari China menerusi web Taobao. Kemudian, bila barang dah sampai.. saya jual semula kepada kawan-kawan dan juga secara online guna fanpage, instagram, mudah.my dan sebagainya.

Untung? Memang boleh tahan la!

Tapi selepas beberapa tahun buat bisnes trading ni...  Saya jumpa lubuk yang lagi power dari Taobao

Boleh katakan, hampir semua barang yang ada di Taobao, ada juga di lubuk baru ni. Malah, harganya juga selalu lebih murah!

Bila harga supplier lebih murah! Maka untung saya lebih besar la!

Cuma, di lubuk baru ni, saya kena beli borong banyak sikit!

Kalau di Taobao, saya  boleh beli 1 unit sahaja!
Tapi di lubuk baru ni, saya  kena beli banyak sikit... sama ada 5 unit, 10 unit atau belas-belas unit! Bergantung pada produk dan juga syarat supplier tu!

Bagi saya, ianya tiada masalah.... sebab memang sebelum ini pun saya selalu borong barang dalam kuantiti 10-20 unit untuk sekali order!

Cuma... Ada satu masalah!
Tapi.... Ada Satu Masalah!
Masalahnya, dalam website lubuk baru ni, kita tak boleh beli direct macam di Taobao.com

Kalau nak beli barang-barang dari supplier di website ni, kita mesti kena guna agen. Agen ni kira macam orang tengah la... Sebabnya, website ini sebenarnya, adalah khas untuk peniaga-peniga di China sahaja. Supplier yang jual barang-barang di website ini, hanya buat penghantaran dalam negara China sahaja! Mereka tak layan dan tak terima order jika kena hantar barang ke luar negara.. iaitu luar dari China.

Jadi, untuk mengatasi masalah ini... kita kena pakai agen yang tinggal di China.

Tugas agen tu..  belikan barang yang kita mahu dari supplier di website tu.
Supplier akan hantar barang kita tu ke alamat agen kita yang duduk China tu.
Kemudian, bila barang tu dah sampai pada agen, agen akan pos pula barang tu dari China kepada kita di Malaysia.

Ringkasnya.. Supplier (di China) ----> Agen (di China) ---> Kita (di Malaysia)

Nampak tak dia punya flow?

Tapi.. ada satu lagi masalah besar disini!
Boleh percaya ke agen tu? Mana nak cari agen yang boleh dipercayai?
Mana Nak Cari Agen Yang Boleh Dipercayai?
Hah! Ini yang saya nak cerita ni!

Masa saya mula-mula buat dulu, ada banyak juga lah agen yang saya try.
Macam-macam masalah saya dah jumpa!

Agen senyap bila dah beli barang!
Bila dah beli barang dan barang dah sampai pada mereka, kita suruh pos.. dia caj tak masuk akal pula!
Lagi sadis... barang dah pos ke Malaysia, tapi dah masuk berbulan-bulan barang masih tak sampai depan rumah.
Bila minta nombor tracking, diorang kata takde pula!
.

Tapi bos jangan risau..... semua agen-agen tak boleh pakai tu, saya dah try dan dah buang dari list.
Saya takkan rekemen agen yang tak boleh pakai ni kepada bos!.

Lepas dah cuba banyak-banyak agen tu, akhirnya saya dah jumpa agen yang boleh dipercayai dan senang untuk berurusan!  Lagi best! Boleh berurusan dengan mereka guna smartphone je!

Dengan agen ni, saya dah borong banyak barang dari lubuk panas tu dan semua barang yang saya order! Sampai dengan selamat!

Awak klik kat sini untuk hadamkan skill ini πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

πŸ“£πŸ“£LUBUK BARANG DARI CHINA

πŸ“’πŸ“’LUBUK BARANG DARI CHINA

πŸ“£πŸ“£LUBUK BARANG DARI CHINA

Wednesday, 29 August 2018

Belajar ilmu kewangan

Memang best ebook ni.  Sarat dengan ilmu kewangan yang memang sesuai untuk kita amalkan.

Ada part yang kita boleh setuju dan ada juga yang tidak.  Apapun kita hadamkan ilmu dan skill yang ada dalam ebook ini.

Dari hartanah ke rumah ke ASB pun ada juga.

12 ITEM YANG AKAN ANDA TERIMA DARI LANGGANAN SET COMBO INI

 ✔️Ebook 'ASBGenius 2 -LATEST VERSION- (Khairul Ezuwan)

✔️9 'Video Digital ASBGenius' (berdurasi 1 jam 20 minit) 

✔️Ebook 'Pencen Mewah Dengan Hartanah' (Huzaifah Abdullah Sani)

✔️Ebook 'Panduan Lengkap Strategi Pelaburan Shoplot’ (Huzaifah)

✔️Ebook 'Tips Rumah Pertama’ (Dr Azizul Azli Ahmad)

✔️Ebook 'Buta IT Celik Kewangan' (Meor Zaidee)

✔️Ebook 'Aku Tuan Rumah' (Huzaifah Abdullah Sani)

✔️Ebook 'Buat Duit Dengan Rumah Tamu' (Syahnaz Akhtar Mat Ali)

✔️Ebook '99 Tips Hartanah Mudah'  (Dr Azizul Azli Ahmad)

✔️Ebook 'Bank Tolong Aku' (Mior Hafis Mior Ahmad)

✔️Ebook 'Beli Rumah Lelong Tanpa Slip Gaji' (Ihsan Zainal)

✔️BONUS: format Dokumen (Microsoft word) 
        i) Tenancy Agreement
        ii) Sublet Agreement

BANYAKNYA!! Mesti mahal ni,
kurang-kurang RM300 nak dapatkan semua ni kan?

OH TIDAK, kalau ikutkan nak dapatkan kesemua ebook & video digital ni harganya memang RM424, tetapi melalui set combo ini, bukan RM300, bukan RM200, RM100 pon bukan. Atas Kolaborasi semua penulis-penulis, kami berikan semua item ini kepada anda dengan harga  serendah RM40 sahaja. Bukan setiap bulan kena bayar tau, Bayaran RM40 ini dikenakan sekali sahaja lifetime. 

Tapi nanti dulu , kami ada tawaran istimewa untuk anda sempena HARI KEMERDEKAAN ke 61 kali Ini . Diskaun RM10 untuk langganan dari tarikh 28 Ogos 2018 sehingga 5 September 2018. Anda cuma bayar RM30✔️ untuk dapatkan Set Combo 10 Ebook & 9 Video Digital ASB Genius ni . 

πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

Ebook Combo





Bisnes Kek boleh cari makan ke?

πŸ“’πŸ“’πŸ“’Perhatian Buat Golongan Isteri / Suri Rumah Yang Ingin Menambah Pendapatan Sampingan Hanya Dari Rumah! 

Mari Saya Tunjukkan Anda...

Bagaimana Saya Memulakan Bisnes Bakeri Dari Rumah Dan Menjana Pendapatan Sampingan 3 - 4 Angka Sebulan!!

Apakah perasaan anda jika anda boleh menjana pendapatan RM200 hingga RM1,000 sebulan... SECARA SAMPINGAN DAN HANYA DARI RUMAH! Serba-sedikit.. pasti ianya akan dapat membantu kehidupan anda bukan?

.

Tidak dapat dinafikan lagi, kos sara hidup sekarang sememangnya amat tinggi!
Jika kita hanya sekadar mengharapkan pendapatan suami sahaja untuk menampung kos kehidupan sekeluarga, ia sememangnya agak sukar.

Lebih-lebih lagi jika kita turut mempunyai bilangan anak yang agak ramai (lebih dari 2 orang). Harga susu, lampin pakai buang, yuran tadika/taska, yuran transit... semuanya semakin mahal dan harganya sentiasa naik setiap tahun.

Jadi, mahu atau tidak... kita perlu berusaha dan berikhtiar untuk menambahkan pendapatan keluarga!

Best tau bila kita jual barang yang kita suka buat.  Sebab kat situ kita akan rasa keghairahan untuk menghasilkan sesuatu yang hebat. 

Nak belajar dulu skill dari orang yang berpengalaman? 

Kita hadamkan dulu ebook ini bagi sebati dengan jiwa kita dengan klik di

 πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡






Sunday, 29 October 2017

Azanis Scar Serum

Awak ada keistimewaan itu tetapi anda tidak yakin dengan penampilan anda?

Mungkinkah parut yang ada di wajah anda menyebabkan anda terasa rendah diri?

Saya ada Azanis dan saya syorkan pada anda untuk kembalikan ke gorjes an diri anda di luar sana.

Konpiden dan terus melakar senyuman dengan

AZANIS
Parut pada muka boleh sembuh ke?

Parut boleh dielakkan dan boleh dibentuk untuk pelbagai sebab bergantung pada kedalaman dan jenis kecederaan, lokasi di badan, bagaimana luka dirawat tetapi terutama disebabkan oleh fisiologi individu yang unik.

Sesetengah parut tidak dapat dielakkan tetapi Azanis Scar Serum diformulasikan untuk mengurangkan risiko melahirkan parut yang ketara.

Mengurutkan sedikit Azanis Scar Serum ke bahagian parut selepas pembersihan.
Sapukan pagi dan malam atau sekerap yang diperlukan.

 Perhatikan bahawa Azanis Scar Serum hanya perlu digunakan sebaik sahaja luka sembuh, dan tidak boleh digunakan pada kulit yang pecah. Hasilnya akan berbeza dari individu ke individu.

Dapatkan segera dengan

.

πŸŽ‰ Whatsapp ke www.wasap.my/60193406760
πŸŽ‰ Whatsapp ke www.wasap.my/60193406760
πŸŽ‰ Whatsapp ke www.wasap.my/60193406760



Friday, 1 September 2017

Simpanan untuk Anak

Seringgit sehari. ok tak simpan duit untuk pendidikan anak. Sebulan RM30, setahun dah jadi RM360.

Nampak seperti sedikit, tetapi sebenarnya kita telah meringankan bebanan kita untuk membiayai pelajaran anak kita pada masa hadapan.

Simpanan sekecil ini mampu memberikan bantuan serta takaful untuk anak dan pendeposit iaitu mak atau ayah anak itu.

Saya menyarankan agar ibu bapa untuk memulakan sekarang kerana pada masa hadapan pinjaman PTPTN sukar untuk dipohon. Dan kita dapat mengelak diri daripada berhutang semata untuk meneruskan pendidikan anak tersebut.

Klik di sini untuk mendaftar SPPN i plus





Thursday, 31 August 2017

Kebaikan Menggunakan WOWSKIN

                       
DAY SERUM


VITAMIN B3

ANTI-REDNESS
Vitamin B3 bantu hilangkan kemerahan akibat dari keradangan kulit ataupun jerawat.

IMMUNE BOOSTING
Vitamin B3 bantu meningkatkan ketahanan sistem imun kulit wajah anda.

ANTIOXIDANT
Vitamin B3 bantu mengehadkan penghasilan radikal bebas pada kulit yang menjadi punca kulit tidak sihat.

SKIN GLOWING
Vitamin B3 bantu memastikan wajah anda semakin glowing secara semulajadi.



VITAMIN C

COLLAGEN BOOSTING
Vitamin C bantu meningkatkan penghasilan kolagen kulit anda secara semulajadi.

IMPROVES TEXTURE
Vitamin C bantu memperbaiki tekstur kulit anda agar semakin rata.

SKIN HYDRATING
Vitamin C bantu memastikan kelembapan kulit berada di tahap optimum.


VITAMIN E

ANTI-DARK SPOTS
Vitamin E bantu pudarkan kesan gelap pada wajah dengan berkesan.

SKIN FIRMING
Vitamin E bantu menegangkan kulit yang semakin kendur akibat faktor penuaan.

TREATS SUNBURN
Vitamin E bantu hilangkan kesan sunburn yang anda alami akibat cuaca terik.


 NIGHT SERUM


VITAMIN A

ANTI-WRINKLES
Vitamin A bantu melambatkan proses penuaan kulit anda dengan berkesan.

SKIN SMOOTHING
Vitamin A bantu menjadikan kulit anda semakin lembut dan gebu.

ANTI-DRYNESS
Vitamin A bantu memastikan kulit anda tidak kering selepas seharian anda terkena cahaya matahari.

DECREASE SEBUM
Vitamin A bantu mengurangkan kadar penghasilan sebum atau minyak pada wajah anda.


VITAMIN D

REDUCE ACNE
Vitamin D bantu mempercepatkan kadar penyembuhan dan pengeringan jerawat.

CELLS REPAIRING
Vitamin D bantu memastikan sel kulit anda sentiasa diperbaiki pada kadar lebih optimum.

ANTI INFLAMMATORY
Vitamin D bantu mengurangkan keradangan kulit yang anda alami.